Virusul Wuhan în Moldova. 158 de cazuri noi ridică bilanţul la 7305. Încă şapte persoane şi-au pierdut viaţa, printre care un medic

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

În urma efectuării a 833 de teste, pe parcursul zilei de marţi, 26 mai, în Republica Moldova numărul cazurilor confirmate pozitiv la coronavirus este de 158. Astfel, numărul total al persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns la 7305.

Toate cazurile înregistrate astăzi sunt cu transmitere locală din Chişinău 66, Cahul 15, Ialoveni 8, Orhei 7, Bălţi şi Ocniţa câte 5, Cantemir, Comrât, Edineţ şi Taraclia câte 4, Basarabeasca, Criuleni, Nisporeni şi Sîngerei câte 3, Călăraşi, Ungheni şi Vulcăneşti câte 2, Ceadîr-Lunga, Făleşti, Floreşti, Rîşcani, Ştefan Vodă, Străşeni şi Teleneşti câte 1 caz.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat că 11 din cele 158 de cazuri înregistrate azi sunt din Transnistria, ceea ce ridică numărul total de cazuri în regiune la 899. Potrivit MSMPS, în regiunea stângă a Nistrului a fost înregistrat încă un deces, fiind vorba despre o femeie de 72 ani, numărul acestora ajungând la 31.

Totodată, Ministerul Sănătăţii informează despre înregistrarea a încă 6 decese provocate de virusul chinezesc: o femeie de 60 ani din raionul Ocniţa, un bărbat de 25 ani din raionul Sîngerei, o femeie de 64 ani din raionul Ialoveni, un bărbat de 58 ani din raionul Anenii Noi, un bărbat de 54 ani din raionul Ungheni.

Menţionăm că pe parcursul ultimelor 24 de ore a decedat şi un medic: Stelian Candiba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, la secţia chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală. Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican.

În total, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate 268 de decese, iar 3884 persoane au fost declarate vindecate, potrivit MSMPS.

Din numărul total de cazuri din această zi, 19 sunt lucrători medicali: medici 3, asistenţi medicali 11, personal auxiliar 5. Astfel, numărul total de cazuri de infectare în rândul personalului medical a ajuns în aceste momente la 1520, iar numărul medicilor decedaţi de virusul comunist a ajuns la 15.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că în cadrul Centrul de plasament Bădiceni, din 122 beneficiari, testaţi pozitiv la COVID-19, 38 de persoane sunt internate în spital, iar 83 de beneficiari urmează tratamentul în cadrul Centrului.

Situaţia epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilităţi Cocieri, din totalul de 74 de beneficiari testaţi pozitiv la COVID-19, 14 beneficiari confirmaţi pozitiv, urmează tratament în Spitalul Clinic de Psihiatrie din municipiul Chişinău, 60 de beneficiari s-au vindecat.

Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilităţi Brânzeni nu are persoane testate pozitiv la COVID-19. Cei 71 de beneficiari testaţi pozitiv s-au vindecat şi au revenit în instituţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe