Deputat socialist testat pozitiv la coronavirus. Mai mulţi miniştri aşteaptă rezultatele în autoizolare

Guvernul Chicu
Guvernul Chicu (gov.md)

Mai multor miniştri din Guvernul condus de Ion Chicu li s-au prelevat probe pentru testul la coronavirus, marţi 26 mai, iar cel puţin cinci dintre aceştia s-ar fi autoizolat la domiciliu, relatează postul TV8. Aceştia au fost nevoiţi să se testeze după ce săptămâna trecută au participat la o şedinţă a fracţiunii Partidului democrat, la care a fost prezent şi deputatul Eugen Nichiforciuc, diagnosticat cu coronavirus.

În această dimineaţă au mers să se testeze la infecţia cu virusul Wuhan ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, Oleg Tulea de la Externe şi ministrul Economiei, Serghei Răilean. Cei trei membri ai Cabinetului de miniştri au menţionat pentru sursa citată că rămân acasă până când află rezultatele testelor de laborator.

De menţionat este că deşi nu cunoaşte încă rezultatul testului la coronavirus, Tulea şi-a anunţat participarea la un interviu pentru un portal de ştiri. Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare nu a fost găsită la telefon pentru a se afla dacă şi-a făcut sau nu testul. Nu a răspuns la telefon nici ministrul Educaţiei, Igor Sarov, a precizat TV8.

Pe de altă parte, consilierul prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a menţionat că toţi miniştrii s-ar fi testat deja, iar pe unii i-a văzut chiar azi pe holurile clădirii Guvernului.

„Din câte ştiu eu, şi-au făcut testele, nu cunosc dacă au rezultatele şi nici care sunt acestea. Mai există şi principiul datelor cu caracter personal, dacă dumnealor vor decide să facă publice rezultatele testelor o vor face. Eu am văzut o parte dintre miniştri la birou azi chiar”, a declarat Dragancea.

Menţionăm că şi deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco a anunţat pe pagina sa de socializare că a fost testat pozitiv la coronavirus, precizând că nu prezintă simptome şi se simte bine. „Astăzi, împreună cu alţi colegi din fracţiunea PSRM, am făcut testul anti-COVID-19. Cu puţin timp în urmă, am primit rezultatul şi este pozitiv”, se arată în mesajul deputatului socialist.

Amintim că joia trecută, s-a decis ca toţi deputaţii şi angajaţii din cadrul Secretariatului Parlamentului moldovean să fie testaţi pentru determinarea prezenţei virusului Wuhan. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, după ce deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a fost depistat pozitiv la coronavirus, potrivit declaraţiei făcute în plenul Parlamentului de către Dumitru Diacov, preşedintele fracţiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM).

„El a fost ieri la şedinţa fracţiunii. Parcă era în mască. S-a păstrat distanţa. Sper că nimeni din colegii noştri nu a prins nevoia de coronavirus. Nu are simptome, dar rezultatul este pozitiv”, a afirmat Diacov, precizand că şi soţia lui Nichiforciuc a fost testată pozitiv la coronavirus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe