Un deputat a făcut demersuri oficiale pentru retragerea cetăţeniei române deţinute de premierul R. Moldova

Constantin Codreanu, deputat PMP
Constantin Codreanu, deputat PMP (facebook.com / Constantin Codreanu)

Deputatul PMP Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti şi a cerut retragerea cetăţeniei române deţinute de premierul Republicii Moldova, Ion Chicu.

“Este o cerere prezentată sub formă de plângere, de fapt. Este adresată Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Am prezentat în această plângere motivul esenţial pe care, de fapt, îl cunosc inclusiv cei de la ANC, scandalul iscat după declaraţiile denigratoare ale premierului Chicu la adresa României”, a susţinut Codreanu pentru TVR.

Reamintim că, recent, Chicu a lansat un atac violent la adresa autorităţilor române şi a europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan, despre care a declarat că este un “ratat”, un “copil de mingi” supus unui “patronat”. Reacţia lui Chicu a venit în contextul în care liberalul a afirmat că “Guvernul Republicii Moldova a eşuat în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

Codreanu a precizat că atitudinea lui Ion Chicu nu trebuie trecută cu vederea, mai ales că legea pedepseşte astfel de derapaje.

“Legea 21/1991 a cetăţeniei române, articolul 24, prevede foarte clar condiţiile pentru retragerea cetăţeniei române, inclusiv atunci când un cetăţean care-şi redobândeşte cetăţenia română aduce prejudicii imaginii României”, a explicat deputatul.

La rândul său, Vitalie Dragancea, consilier al premierului moldovean, a afirmat pentru TVR MOLDOVA că Ion Chicu este român prin înaintaşii săi şi nu prin voinţa deputatului Codreanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne