Virusul Wuhan în Moldova: 126 cazuri noi ridică bilanţul la 3897, 119 decese şi 1182 persoane vindecate

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Pe parcursul zilei de joi, 30 aprilie, în Republica Moldova au fost înregistrate 126 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, după procesarea a 878 de probe. Potrivit Ministerului Sănătăţii, muncii şi Protecţiei Sociale, numărul total de persoane infectate cu virusul Wuhan a ajuns la 3897, dintre care 1182 persoane au fost tratate.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că toate cazurile confirmate pe parcursul zilei de astăzi sunt cu transmitere locală: Chişinău 49 cazuri, Sângerei 12, Cahul 8, Bălţi 6, Străşeni 5, Dubăsari 4, Ceadâr-Lunga, Glodeni, Hânceşti, Ocniţa câte 3 cazuri, Călăraşi, Căuşeni, Comrat, Donduşeni, Drochia, Făleşti, Floreşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Râşcani, Ştefan Vodă, Ungheni câte un caz.

Totodată, 17 cazuri de infecţie cu coronavirus au fost confirmate în Transnistria, numărul total al persoanelor infectate în această regiune fiind 448, iar numărul persoanelor decedate până în prezent a ajuns la 19 după ce astăzi a fost înregistrat însă un deces, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 63 ani din oraşul Tiraspol.

În total, pe parcursul ultimelor 24 de ore în Republica Moldova au fost înregistrate 8 decese, dintre care 7 de pe malul drept al Nistrului, şi anume: un bărbat de 63 ani din municipiul Chişinău, un bărbat în vârstă de 68 ani din municipiul Bălţi, o femeie în vârstă de 68 ani din raionul Făleşti, un bărbat de 72 ani din raionul Cantemir, un bărbat 70 ani din municipiul Bălţi, o femeie de 75 ani din Chişinău, o femeie în vârstă de 92 ani din raionul Străşeni. Astfel numărul total al persoanelor decedate până în prezent din cauza virusului Partidului Comunist Chinez a ajuns în Moldova la 119.

Din numărul total de cazuri de infectare confirmate joi, 29 sunt din rândul lucrătorilor medicali: asistenţi medicali - 11, personal auxiliar – 11, medici – 7, ceea ce ridică bilanţul personalului medical infectat la 989 (25%) .

Dumbrăveanu a mai specificat că în ziua de azi sunt înregistrate ale două noi focare de infecţie cu coronavirus. Unul dintre ele este înregistrat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă (Secţia de Chirurgie) şi un alt focar este la SR Sângerei (Secţiile Terapie, Maternitate şi Chirurgie), „toate secţiile fiind cu profil non-COVID”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe