Viorica Tătaru, către carabinierii din R. Moldova: Presa nu vă este duşman

Doresc ca toţi carabinierii să fie informaţi despre drepturile reporterilor, care nu pot fi împiedicaţi, agresaţi, intimidaţi atunci când îşi exercită munca în interesul cetăţenilor ţării, afirmă reportera de la Ziarul de Gardă.
Viorica Tataru, reporteră la Ziarul de Gardă din R. Moldova
Viorica Tataru, reporteră la Ziarul de Gardă din R. Moldova (facebook.com/Ştefan Grigoriţă)

Reportera de la Ziarul de Gardă Viorica Tătaru, care la mitingul PD de duminică a fost agresată de către carabinieri, fiindu-i interzis să filmeze în „zona de securitate”, a anunţat că a depus plângere la sectorul de poliţie.

Jurnalista a menţionat că doreşte ca şeful trupelor de carabinieri şi toţi cei care reprezintă Departamentul Trupelor de Carabinieri să fie informaţi despre drepturile reporterilor, care nu pot fi împiedicaţi, agresaţi, intimidaţi atunci când îşi exercită munca în interesul cetăţenilor acestei ţări.

„Vă rog să înţelegeţi, presa nu este duşmanul dumneavoastră, ci munceşte în rând cu voi. Haideţi să ne respectăm reciproc şi să învăţăm a ne purta civilizat”, a conchis Viorica Tătaru.

Jurnalişti de la Agora, Ziarul de Gardă şi Radio Europa Liberă au fost brutal împiedicaţi de către ofiţeri de securitate şi carabinieri să-şi îndeplinească munca la mitingul PD sub pretextul „măsurilor necesare de securitate”.