Gheorghe Balan: Sistemul judecătoresc din R. Moldova este împânzit cu reprezentanţi ai serviciilor secrete

Legea interzice categoric judecătorilor, procurorilor şi deputaţilor să activeze şi drept agenţi ai serviciilor secrete sub acoperire, de aceea cetăţenii R. Moldva ar trebui să conştientizeze seriozitatea acestor lucruri, afirmă judecătorul Balan.
Judecătorul Gheorghe Balan din R.Moldova
Judecătorul Gheorghe Balan din R.Moldova (ZdG.md)

Judecătorului Gheorghe Balan a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că sistemul judecătoresc din Republica Moldova este împânzit cu reprezentanţi ai serviciilor secrete, de aceea nicio reformă a acestui sistem, nu se va solda cu succes.

„În sistemul judecătoresc sunt foarte, foarte mulţi reprezentanţi ai acestor subdiviziuni secrete. Cunosc cu lux de amănunte cine sunt aceşti reprezentanţi, cum sunt promovaţi, de către cine...

Pot să trec şi poligraful, să aduc probe plauzibile şi să fac nominalizări de persoane, cine activează, când şi prin cine şi cu ce scop au fost promovaţi în sistemul judecătoresc”, a adăugat magistratul, în cadrul emisiunii de la JurnalTV ”60 de minute cu Vasile Năstase”.

Gheorghe Balan a ţinut să atenţioneze că legea interzice categoric judecătorilor, procurorilor şi deputaţilor să activeze sub acoperire, de aceea cetăţenii R. Moldova ar trebui să conştientizeze seriozitatea acestor lucruri.

Judecătorul Gheorghe Balan, cunoscut pentru criticile sale la adresa colegilor, este la un pas de a fi demis din funcţie. Consiliul Superior al Magistraturii, la 17 octombrie, a respins contestaţia acestuia cu privire la anularea hotărârii Colegiului disciplinar, din luna aprilie.

În hotărâre se invocă faptul că magistratul ar fi oferit consultaţii juridice şi ar fi vorbit „în public” despre procesele de judecată pe care le-a intentat, dar şi pentru că ar fi fost implicat ”în activităţi politice”, după ce a asistat, de pe scenă, la un discurs al politicianului Andrei Năstase, pe care l-a şi aplaudat. Numele lui Gheorghe Balan apare într-o rezoluţie a Parlamentului European, care îşi exprimă îngrijorarea privind drepturile judecătorilor independenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe