Zgonea, la întâlnirea cu Schulz: Cel mai important obiectiv al României, aderarea la Schengen

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În conferinţa de presă comună susţinută cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că cel mai important obiectiv al României rămâne aderarea la spaţiul Schengen.

"România se bazează pe sprijinul Parlamentului European în ceea ce priveşte priorităţile noastre europene: libera circulaţie a persoanei, consolidarea pieţei interne, extinderea UE, integrarea rapidă a Republicii Moldova în UE.

Dar cel mai important obiectiv rămâne aderarea noastră, a României, la spaţiul Schengen. Prioritatea noastră absolută este relansarea creşterii economice, îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, crearea de locuri de muncă, condiţii mai bune de învăţământ, reforma sistemului de sănătate, infrastructura, creşterea gradului de absorbţie", a declarat Zgonea.

Valeriu Zgonea a subliniat importanţa vizitei preşedintelui PE în România şi a apreciat că aceasta arată încrederea partenerilor europeni în România şi confirmă angajamentul României în vederea avansării procesului de integrare.

"Domnule preşedinte, vă spun că România rămâne şi pe mai departe un susţinător ferm al proiectului european, al viziunii dumneavoastră asupra UE. Credem că e nevoie de mai multe politici economice viabile, mai multă competitivitate şi mai multă coordonare în activitatea externă a României", a mai precizat Zgonea.

Preşedintele PE, Martin Schulz, a spus, la rândul său, că România a îndeplinit criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi că ar trebui să adere.

"Sunt un susţinător al României, mai ales în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Cred că România a îndeplinit criteriile, de aceea România ar trebui să adere la spaţiul Schengen", a declarat Schulz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne