VIDEO Iohannis cere ca politicienii condamnaţi să nu mai fie parlamentari. Becali îi aminteşte că a fost acuzat de trafic cu copii

Klaus Iohannis, Primarul Sibiului
Klaus Iohannis, Primarul Sibiului (Epoch Times România)

În cursul zilei de vineri, Klaus Iohannis şi Gigi Becali au ajuns să fie "la cuţite", după propunerea făcută de primarul Sibiului. Prim-vicepreşedintele PNL a cerut ca aleşii condamnaţi să fie excluşi din Parlament. În replică, deputatul Gigi Becali ameninţă că va da o lege prin care va cere ca Iohannis să fie exclus din PNL, pentru că a făcut trafic cu copii.

„Eu sunt total împotriva să fie politicieni care ne reprezintă în poziţii înalte, parlamentare sau guvernamentale care au condamnări penale”, declarat Iohannis.

Deputatul Gigi Becali, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina, se află exact într-o situaţie de acest tip.

''Eu sunt membru al comisiei juridice şi eu cunosc legea. Nu se poate aplica o astfel de decizie retroactiv. Numai o hotărâre judecătorească poate face asta. Nici Iohannis, nici altcineva. Timp de patru ani de zile, mandatul meu de deputat va fi intact. Nu se poate atinge nimeni de el. Nu poate pune Iohannis condiţii. Dacă Iohannis pune condiţii, pun şi eu condiţii - cei care au făcut trafic de copii şi au înlesnit ca să fie copiii traficaţi şi apoi să le fie luate organele şi primarii care s-au îmbogăţit cu zeci de milioane de euro să plece!", a declarat vineri Gigi Becali, relevă evz.ro.

"Dar ei, vezi Doamne, s-au îmbogăţit din salariu! Să facă ANI anchete să vadă cum a ajuns o mamă de primar milionăreasă la 70 de ani!", a adăugat Becali la RTV.

Dacă Johannis ar încerca să adopte ceea ce a propus, Becali mizează pe susţinerea populară.

"N-o să ţină cont poporul român de Johannis niciodată. Eu voi fi cel câştigător în faţa unui neamţ. Degeaba cred ei că Johannis are mai multă popularitate decât Becali. Tot Becali în ţara mea am mai multă popularitate decât Johannis", a declarat fostul liberal.


Deranjat de faptul că primarul Sibiului este primit cu surle şi trâmbiţe în PNL, în timp ce el a fost marginalizat, finanţatorul Stelei declarase acum 10 zile că el face mai mult bine României decât Johannis şi toţi cei care-l sprijină, la un loc.

Becali l-a imitat atunci în batjocură pe primarul Sibiului, dar şi pe Crin Antonescu, care precizase că Johannis este bun şi de preşedinte, şi de premier.

"Nu e bun Becali la PNL. De ce? Domne', Becali la PNL strică imaginea. Johannis e bun. Johannis e bun şi de premier şi de preşedinte şi cumva şi de împărat e bun Johannis! Becali nu e bun... Până la urmă ce au făcut? Ce au făcut ei şi ce am făcut eu? Am făcut cât toţi la un loc", a spus Becali la Digi Sport

Klaus Iohannis, la Antenele lui Dan Voiculescu: Acuzat de trafic de copii, lăudat apoi peste noapte

În urmă cu 10 zile, Klaus Iohannis a fost invitat şi lăudat în platoul Antenei 3 la câteva ore după ce şi-a anunţat intrarea în PNL, chiar dacă acum 13 ani, tot Antenele difuzau ample reportaje în care îl acuzau pe actualul primar al Sibiului de trafic de copii (VIDEO).

Antena 1 Sibiu prezenta în anul 2000 un reportaj-anchetă cu privire la un posibil trafic internaţional de copii, în care principalii acuzaţi erau chiar Klaus Iohannis şi soţia sa, relevă B! TV.

Întregul scandal a plecat de la o adopţie de copii, de către o familie din Canada, la începutul anilor '90, "tranzacţie" traducător a fost chiar soţia actualului edil al Sibiului.

Pe de altă parte, bunica celor trei copii - dispăruţi între timp - declara că adopţia dubioasă ar fi fost intermediată de actualul primar al Sibiului, iar Iohannis a fost acuzat că ar fi agresat-o pe femeia în vârstă.

„Scandalul celor 3 copii din Răşinari iese din nou pe tapet. Directorul bibliotecii particulare Biblion din Sibiu, Marius Albin Marinescu îl acuză pe actualul inspector general Klaus Iohannis de a fi amestecat într-o afacere destul de tenebroasă. Se pare, spune Marinescu, că cei trei copii adoptaţi din Răşinari au ajuns într-o bancă de organe”, releva reportajul.

Nici acum, după 13 ani, oamenii legii n-au confirmat învinuirile la adresa lui Klaus Iohannis, însă nici reporterii Antenei nu au mai prezentat concluziile anchetei jurnalistice demarate atunci.

Klaus Iohannis a respins acuzaţiile care i s-au adus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne