Iohannis îşi anunţă candidatura la şefia PNL cu o anumită condiţie

Klaus Iohannis, mesager împotriva corupţiei, ales preşedinte al României. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
28.02.2013

Klaus Iohannis a declarat de mai multe ori după ce a intrat în PNL că nu şi-a propus să-i ia locul lui Crin Antonescu la conducerea partidului. Pe de altă parte însă, primarul Sibiului a anunţat joi că va prelua frâiele partidului, cu o anumită condiţie.

Edilul va candida pentru postul de preşedinte al PNL doar dacă anul viitor actualul lider al partidului, Crin Antonescu, va fi ales preşedinte al României.

"Eu nu am intrat în PNL ca să devin preşedintele PNL. Nu asta a fost intenţia mea declarată, dar dacă am intrat şi am devenit prim-vicepreşedinte, evident că în momentul în care se pune problema alegerii unui preşedinte, voi fi în cercul acelor persoane care discută aceste chestiuni şi probabil voi fi chiar în situaţia de a putea să depun, în în anumite condiţii, o candidatură. Dar dacă va fi aşa sau nu va fi aşa, asta vom vedea atunci. (Dacă domnul Antonescu va fi ales preşedinte al României anul viitor - n.r.) atunci eu o să devin preşedinte interimar al PNL, până la organizarea unui congres care alege un preşedinte", a declarat Klaus Iohannis, relevă evz.ro.

Săptămâna viitoare, cel mai probabil joi, edilul se va întâlni cu conducerea PNL, când este posibil să-i fie comunicate atribuţiile sale în partid.

"Nu candidez la preşedinţie în 2014, nu doresc să fiu prim-ministru în locul domnului Ponta. La anul mă văd într-o funcţie care este bună pentru sibieni. Cel mai probabilă variantă este să fiu tot primar. Că există şi alte variante teoretice, au un grad mai mic de realizabilitate", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor