Iohannis: Băsescu a jucat rolul opoziţiei când a venit USL la putere

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti,România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
28.02.2013

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a comentat decizia preşedintelui Băsescu de a nu se retrage din politică după terminarea mandatului, decizie la care liberalul a declarat că se aştepta, pentru că şeful statului "a fost tot timpul în politică".

"Pe mine nu m-a surprins şi cred că pe nimeni nu a surprins. Pe mine recunosc că m-a surprins surprinderea unor comentatori. Păi a plecat vreodată din politică? A fost vreodată acel preşedinte obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice? Niciodată. A ţinut partea PDL, ba chiar a ţinut un fel de guvern marionetă. A jucat rolul opoziţiei când a venit USL la putere. Nu ştiu de unde surprinderea. A fost tot timpul în politică şi acolo va rămâne", a precizat Iohannis.

Liderul PNL a afirmat că relaţiile dintre el şi preşedinte s-au răcit în ultimul timp şi că Băsescu nu l-a contactat după intrarea în PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri că nu se va retrage din viaţa politică după încheierea mandatului de preşedinte pentru că nu îi place să fie pensionar.

"Dar recunosc, la un moment dat am spus după ce îmi termin mandatul, nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică, de nimic. Ei, cred că a fost cam precum cea cu "demisionez în cinci minute". Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu îmi găseam locul şi mă întrebam într-adevăr ce aş face dacă nu aş mai avea nimic de făcut. Deci, cred că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică, nu mi-e clar cum, pentru că am mai multe variante, dar sigur o să rămân. (...) Oricum, am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar", a precizat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor