Victorie excepţională a Simonei Halep la US Open. Aşteaptă semifinala

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (US Open/facebook)
Flori Mladin
10.09.2015

Simona Halep a repurtat o victorie foarte preţioasă învingând-o în sferturi pe fosta nr. 1 mondial, bielorusa Victoria Azarenka în 3 seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4 la ultimul turneu de Mare Şlam al anului de la New York.

Meciul a fost foarte atractiv, în primul set românca reuşind să se impună destul de bine cu 6-3. Însă jucătoarea cu multă experienţă a revenit şi a câştigat setul al doilea cu 6-4. În setul al treilea bielorusa a pornit mai bine şi a condus cu 2-1, însă a început ploaia şi partida s-a întrerupt. În timpul pauzei, Simona a devenit încrezătoare în puterile proprii şi i-a revenit dorinţa de a câştiga, astfel că în al treilea set a reuşit să termine setul în favoarea ei cu scorul 6-4.

Virginia Ruzici, singura câştigătoare din România a unui Grand Şlam, în prezent manager al Simonei Halep, a declarat că aceasta şi-a regăsit luciditatea şi dorinţa de a câştiga.

"Simona a avut o revenire extraordinară după întreruperea cu ploaia, şi-a dat în sfârşit drumul la picioare, la braţ, la minte, şi-a regăsit luciditatea şi dorinţa absolută de a câştiga. Toată echipa a făcut maximum pentru ca ea să fie astăzi într-o stare mentală perfectă", a declarat Ruzici.

În semifinale, Simona Halep o va întîlni pe italianca Flavia Penetta, cap de serie numarul 26.

După calificarea Simonei în semifinală, Penetta a declarat: "Pare că nu este atât de puternică precum Azarenka, dar este. Cred ca este mai puternică. Ca să faci o minge câştigătoare impotriva ei, trebuie să termini punctul de şapte ori. Ea e mereu acolo şi mingea vine întotdeauna înapoi. Cred că o să fie ca un maraton".

În cealaltă semifinală se vor confrunta Serena Williams şi o altă italiancă, Roberta Vinci (locul 43 WTA).

Până a juca în semifinală, Pennetta a învins-o în sferturi de cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numarul 5, iar in turul doi a eliminat-o pe Monica Niculescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor