Victoria lui Trump declanşează proteste la nivel naţional

În câteva oraşe din SUA, numeroşi manifestanţi s-au unit sub sloganul “Nu este preşedintele meu”. Înfuriaţi de remarcile discriminatorii ale preşedintelui ales, manifestanţii au avertizat împotriva intensificării “naţionalismului alb”.
Protest anti-Trump în Oakland, statul american California, 9 noiembrie 2016.
Protest anti-Trump în Oakland, statul american California, 9 noiembrie 2016. (Captură Foto)

În statul american California, manifestanţii au ieşit miercuri pe străzile din Oakland, pentru a denunţa victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale.

Înfuriaţi de declaraţiile anti-imigraţie făcute de miliardarul republican şi de presupusa sa atitudine rasistă, manifestanţii au incendiat coşuri de gunoi şi au spart vitrine, scandând: “Acela nu este preşedintele meu”.

Protestele anti-Trump s-au răspândit în alte oraşe ale ţării, inclusiv în New York, Washington şi Philadelphia.

Aproximativ 1.000 de persoane au încercat să protesteze în faţa hotelului Trump Internaţional din centrul oraşului Chicago, scandând slogane împotriva preşedintelui republican, a grupului Klu Klux Klan şi împotriva rasismului.

În New York, mii de persoane au mărşăluit pe bulevardul 6th Avenue către Trump Tower, afişând pancarte şi scandând “Aşa arată democraţia”.

Între timp, liceeni de la mai multe instituţii de pe cuprinsul Californiei au ieşit de la ore, în timp ce 1.500 de studenţi au participat la un protest în curtea Liceului Berkeley, în apropierea Universităţii din California.

În Seattle, poliţia a raportat focuri de armă trase în apropierea locurilor unde aveau loc protestele. Cel puţin 5 persoane au fost rănite, două dintre ele aflându-se în stare foarte gravă.

Totuşi, autorităţile au declarat că incidentul armat nu pare să fie conectat cu manifestanţii anti-Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe