Victor Ponta se face "rău". Replică la Iohannis - nu vrea PDL-işti marca Microsoft în Guvern

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, a declarat vineri, la Iaşi, că va face tot ce ţine de el pentru a se opune accederii la guvernare a celor "care în 2010-2011 luau şpăgi de la Microsoft", relatează Agerpres.

"Am să fac tot ce ţine de mine, şi domnul Dragnea la fel, şi alţii, ca să nu se întoarcă la guvernare exact cei care în 2010—2011 (perioada guvernarii Boc n.r.) aflăm acum că luau şpăgi de la Microsoft, care retrocedau pe milioane de euro tot felul de terenuri, cei care ne-au blocat fondurile europene, care ne-au dus TVA-ul la 24%, exact aceiaşi. Dacă vin alţii mai buni...", a declarat Ponta, în replică la o declaraţie a lui Klaus Iohannis, care a afirmat joi ca şi-ar dori să lucreze cu un alt guvern.

Reamintim că, deşi actualmente reflectoarele presei sunt îndreptate spre foştii demnitari PDL, turnaţi la DNA de fostul ministru Gabriel Sandu, PSD-ul rămâne vedetă incontestabilă a dosarului Microsoft, inclusiv numele premierului Ponta fiind legat de acest scandal.

Unul dintre martorii audiaţi în dosar a susţinut că Victor Ponta, şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase în 2004, s-ar fi asociat cu Claudiu Florica, care dorea să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei. Astfel, acesta urmărea să forţeze firma Siveco prin presiunile instituţiei conduse de Victor Ponta, astfel încât să o determine să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florica în două contracte în valoare de 20 şi 96 de milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

Mai mult, potrivit unor investigaţii apărute în presă, familia Ponta deţine trei apartamente în Central Residential Park iar cel puţin doi dintre acţionarii firmei care au construit respectivul centru rezidenţial apar şi în megadosarul Microsoft, ca intermediari ai unei şpăgi de milioane.

Unul dintre aceştia este Khalil Abi Chahine, despre care procurorii susţin că a intermediat o şpagă de 1,25 milioane de dolari în afacerea Microsoft. Premierul Victor Ponta a fost, alături de Khalil Abi Chahine, unul dintre asociaţii fondatori ai Fotbal Club Progresul, Bucureşti SA, reiese dintr-o investigaţie a jurnalistului Stelian Negrea.

De asemenea, Victor Ponta a fost într-o perioadă şi avocatul lui Dorin Cocoş, actualmente arestat în dosarul Microsoft.

În scandalul Microsoft sunt amestecate numeroase nume grele din PSD, printre care mentorul lui Victor Ponta, Adrian Năstase, cel care a semnat în 2003 memorandumul privind parteneriatul strategic între Guvern şi Microsoft, stâlpul PSD-ului Ecaterina Andronescu, PSD-istul Şerban Mihailescu, zis Miki Şpagă etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne