Veteran britanic fără un picior traversează Oceanul Atlantic, doborând un record [video]

Lee Spencer
Lee Spencer (Getty Images)

Lee Spencer a petrecut singur două luni în mijlocul Atlanticului, vâslind în fiecare zi pentru a ajunge pe coasta Guyanei franceze. Spencer, fost soldat britanic căruia i-a fost amputat un picior, a plecat din Portimao, Portugalia, şi a ajuns la Cayenne în exact 60 de zile. El este prima persoană cu dizabilităţi care a realizat această trecere şi totodată a doborât recordul stabilit de norvegianul Stein Hoff în 2002, care a călătorit pe un traseu similar - de la Lisabona la Georgetown, capitala Guyanei - în 96 de zile.

În vârstă de 49 de ani, cu trei misiuni în Afganistan, Spencer şi-a pierdut piciorul drept după ce a fost rănit în 2014, în timp ce ajuta o persoană care a avut un accident rutier în Anglia. "Nimeni nu ar trebui să se simtă depăşit de handicapul său, a explicat el într-un interviu. Am învăţat să mă cunosc din nou după accident - acesta a fost cel mai important lucru din viaţa mea".

Mai multe informaţii: Lee Spencer: Amputee Marine from Devon breaks Atlantic row record

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style