Doi ciclişti profesionişti încearcă să doboare un record, dar un ţăran sud-american este mai rapid!

Francezul Axel Carion şi suedezul Andreas Fabricius au pornit în ianuarie 2017 spre America de Sud.
(RAUL ARBOLEDA / AFP / Getty Images)

Obiectivul celor doi ciclişti profesionişti era doborârea unui record de viteză pentru traversarea continentului sud-american pe bicicletă. Ei erau pregătiţi să parcurgă o distanţă de circa 11.000 de kilometri, pe care doreau să o parcurgă în decurs de 48 de zile.

Dar în cea de-a 11-a a zi a cursei, când se aflau pe un versant abrupt din Antioquia, Columbia, au avut parte de o surpriză deosebită.

Ţăranul Luis a fost mai rapid!

Un ţăran pe nume Luis îi depăşeşte fără niciun efort pe o bicicletă simplă, fără dotări speciale şi cu un sac pe portbagaj. „Andreas este blocat”, a spus Axel. Cei doi ciclişti s-au hotărât să imortalizeze acest moment într-un video, pe care l-au postat pe Facebook.

Videoul a avut mare succes. Pe cei doi ciclişti acest lucru pur şi simplu i-a amuzat. Această „anecdotă” surprinzătoare a devenit virală pe Facebook. Cei doi ciclişti şi-au terminat turneul în 50 de zile, doborând astfel recordul Guinness de 58 de zile. Este o amintire demnă de a fi menţionată în această cursă, care a fost vizualizată de peste 2,3 de milioane de oameni. Ei au doborât mai multe recorduri, dar îşi vor aminti cu plăcere ţăranul de pe „măgarul său de sârmă”, a cărui condiţie fizică este comparabilă cea a sportivului de performanţă!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style