Veşti bune pentru locuitorii Capitalei! Vor avea o pasarelă pietonală peste lacul Herăstrău

Structura metalică ce se instalează în Parcul Herăstrău
Structura metalică ce se instalează în Parcul Herăstrău (Facebook)

În parcul Herăstrău a început, de miercuri, montarea unei pasarele pietonale, peste lac, lângă Podul CFR, anunţă USR sector 1, organizaţie care a făcut numeroase demersuri pentru realizarea unei treceri sigure în acel loc, după ce un biciclist şi-a pierdut viaţa, lovit de tren, pe podul feroviar din Herăstrău.

"Este o mare victorie asupra indiferenţei tuturor administraţiilor de până acum. Odată ce pasarela va fi dată în funcţiune, în sfârşit va exista o modalitate sigură şi rapidă de traversare a lacului prin acel punct!", semnalează USR, pe pagina de Facebook a organizaţiei sector 1.

Potrivit consilierului USR Cristian Bulfon, "traversarea" care se montează acum în Herăstrău este fabricată de armată şi este, practic, o structură metalică tip grindă cu zăbrele, acoperită tot cu elemente metalice şi ar trebui să fie înlocuită, cât de curând, de o pasarelă pietonală pentru traversarea lacului.

"A fost prefabricată şi transportată în Herăstrău unde va fi amplasată pe fundaţiile vechiului pod de CF, construit în perioada interbelică şi înlocuit în prezent de varianta metalică, pe care s-au întâmplat mai multe accidente. (...)

În acest moment nu pot decât să salut această lucrare temporară şi care sper să nu devină definitivă, mai ales că există bani prevăzuţi în bugetul PMB pe 2017 pentru un Studiu de Fezabilitate ce are ca scop construirea unei pasarele pietonale pentru traversarea lacului", scrie, pe Facebook, consilierul USR.

Reamintim că la mijlocul lunii iunie, după ce un biciclist a murit lovit de tren pe podul feroviar din Herăstrău, deputaţii de Bucureşti, Tudor Rareş Pop, Claudiu Năsui, Cristina Prună şi Cristian Seidler şi consilierul USR Sector 1 Cristian Bulfon au demarat o serie de demersuri pentru rezolvarea situaţiei, adresându-se atât ALPAB, cât şi CFR şi departamentelor de specialitate din Primăria Capitalei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne