USR contraatacă. Gabriela Firea, reclamată la DNA

Primarul General refuză în mod sistematic să pună pe ordinea de zi a Consiliului General proiectele iniţiate de USR, în timp ce iniţiativele PSD şi ALDE sunt tratate preferenţial, susţin consilierii Uniunii Salvaţi România.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Roxana Wring şi Ana Maria Ciceală, consilieri generali din partea USR, au depus, marţi, la DNA, o plângere penală împotriva primăriţei PSD Gabriela Firea, pe care o acuză de abuz în serviciu întrucât a refuzat sistematic să pună proiectele Uniunii pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), relatează romaniacurata.ro.

Primarul general are printre atribuţii şi întocmirea ordinii de zi a şedinţelor CGMB.

„Fapta de a împiedica introducerea pe ordinea de zi şi adoptarea proiectelor de hotărâri propuse de consilierii USR constituie o gravă atingere adusă drepturilor acestora la mandatele de consilier local, precum şi dreptului Uniunii Salvaţi România la mandatele de consilier local (drepturi obţinute în mod legal şi democratic prin votul cetăţenilor Municipiului Bucureşti la alegerile locale din data de 5 iunie 2016).

Mai mult, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doamna primar adoptă un comportament discriminatoriu faţă de consilierii locali din cadrul USR, în raport de consilierii locali ai partidelor care deţin majoritatea politică, pe motiv de apartenenţă politică”, se arată în plângere.

Consilierii USR mai susţin că Gabriela Firea sprijină partidele majoritare din CGMB – PSD şi ALDE – şi le tratează privilegiat ca să obţină capital de imagine. Astfel, proiectele propuse PSD sau ALDE sunt introduse prioritar şi cu celeritate pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB, chiar şi în şedinţe extraordinare fără a se justifica urgenţa dezbaterii respectivelor proiecte, arată consilierii USR în plângerea penală depusă la DNA.

Lista proiectelor USR care nu au fost depuse pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB, deşi întruneau condiţiile legale (potrivit reprezentanţilor formaţiunii):

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru îmbunătăţirea signalisticii şi serviciilor de recepţie în spitalele din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, depus de către consilierul local Cristina Mădălina Prună în data de 20 octombrie 2016.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu stăpân, la nivelul Municipiului Bucureşti, depus în data de 24 noiembrie 2016 de către consilerii locali Ciceală Ana Maria, Wring Roxana, Grigorescu Florin, Munteanu Cristian Mihai, Teodor Raluca Nicoleta, Coţofană Liviu Alin, Ţugui Matei Ion, Gădiuţa Alexandru Valeriu, Stroe Bogdan Cristian.
  3. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de Imagine Urbană pe lângă Direcţia de Urbanism a Primăriei Municipiului Bucureşti depus în data de 21 decembrie 2016 de către Wring Roxana, Ciceală Ana Maria, Teodor Raluca.
  4. Proiect de hotărâre privind interzicerea activităţilor şi spectacolelor care folosesc dresuri de animale în divertisment (circuri ambulante sau expoziţii) în Municipiul Bucureşti depus pe 17 februarie 2017 de către Raluca Teodor.
  5. Proiect de hotărâre privind modificarea Normelor de salubrizare ale Municipiului Bucureşti depus în data de 28 noiembrie 2016 de către consilier Wring Roxana.

Articolul integral poate fi citit aici