Veşti bune: Fiul lui Michael Schumacher mărturiseşte care e starea reală a tatălui său

Germanul Michael Schumacher.
Germanul Michael Schumacher. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Flori Mladin
12.10.2014

Fiul cel mai mare al celebrului campion de formula 1 Michael Schumacher a dezvăluit unui jurnalist francez stadiul stării sănătăţii tatălui său, aceasta fiind prima dată când a vorbit în public despre recuperarea pilotului, conform Mailonline.

Mick, în vârstă de 15 ani, merge pe urmele tatălui său în ce priveşte preferinţele sportive. Acesta practică karting de performanţă şi este cotat printre cei mai buni din lume la categoria sa de vârstă. Michael Schumacher a fost, de asemenea, campion mondial la karting înainte de a fi ani de zile în topul piloţilor de Formula 1.

Cu ocazia unei competiţii recente, Mick s-a destăinuit comentatorului Jean-Louis Moncet, în vârstă de 69 de ani, unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti din Formula 1 şi alte întreceri auto-moto.

Jurnalistul francez de la postul de radio Europe 1 a aflat de la Mick cum se simte în momentul de faţă Schumi: "Mick mi-a zis ca tatăl său se trezeşte, lent, dar se trezeşte. Chiar dacă lucrurile se mişca încet, el are destul timp, are toată viaţa în faţa să îşi revină".

Totodată, Moncet a mai dezvăluit adevărata cauză pentru care Schumacher a intrat în comă după accidentul de schi din Alpii Francezi.

"Problema lui Michael nu a fost căzătura, ci camera Go Pro montată pe casca sa, ea a cauzat rănile de la creier", a dezvăluit Moncet.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost de 7 ori campion mondial de Formula 1 şi a obţinut un record de 91 de victorii de Grand Prix înainte de a se retrage, în 2006. Acesta a avut o revenire scurtă cu Mercedes, însă în cele din urmă nu a mai participat la curse.

Celebrul campion s-a lovit la cap când schia cu prietenii în staţiunea Meribel din Alpii Francezi pe 29 decembrie 2013. Fostul pilot a suferit două operaţii la Spitalul din Grenoble, unde a fost internat după accident. După ce a fost transportat la o clinică privată în Elveţia pentru recuperare, acesta a revenit acasă la vila din Elveţia, unde este sub tratament şi supravegherea atentă a medicilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor