Varianta lui Şerban Nicolae despre "şoferul lui Voicu"

Senatorul PSD Serban Nicolae la volanul autoturismului personal, avandu-l in dreapta sa pe fostul lider social-democrat Catalin Voicu.
Senatorul PSD Serban Nicolae la volanul autoturismului personal, avandu-l in dreapta sa pe fostul lider social-democrat Catalin Voicu. (Internet)

Senatorul PSD Şerban Nicolae a prezentat, într-o emisiune Digi24, varianta sa despre celebra poză în care apare pe post de şofer al fostului lider social-democrat Cătălin Voicu.

Nu puţini sunt cei din opoziţie care l-au numit pe Şerban Nicolae în discursurile lor publice "şoferul lui Voicu".

De exemplu, Traian Băsescu a avut o astfel de reacţie în urmă cu câteva luni, în replică la un atac lansat la adresa sa de Şerban Nicolae în Parlament: „Apreciez că pentru meseria de şofer al puşcăriaşului Cătălin Voicu merge discursul. A făcut progrese. Pentru un şofer să vorbească 25 de minute e mare lucru. A pomenit de cel puţin 5, 6 ori Moscova. Ţie nu îţi e ruşine? Eşti copilul lui Iliescu. Te-a crescut la Cotroceni”.

Acum, Şerban Nicolae a fost invitat să dea explicaţii despre acea fotografie.

„Este maşina mea. Când s-a făcut celebra poză, pe care unii o folosesc drept biblia CV-ului meu, era în 2011, aveam deja vreo 14 ani de avocatură. Nu e nicio noutate. Orice avocat cu experienţă în materie penală vă poate spune că se practică să îţi iei un client din arest.

De ce? Pentru că atunci când s-a înlocuit arestul la Cătălin Voicu, l-am luat ca să îi fac un instructaj. Mai ales unuia cu poziţie publică, trebuie să îi spui „te duci la Poliţie conform graficului pe care ţi-l stabileşte, nu iei legătura cu nimeni, nu accepţi niciun fel de convorbire sau mesaj prin intermediari, nu te duci în anumite zone, nu părăseşti teritoriul localităţii...”.

Spre exemplu Voicu a avut interzis să părăsească Bucureştiul. Tatăl lui a murit în maşină, s-a răsturnat cu maşina în şanţ la vreo 12 kilometri de centura Capitalei. N-a putut să iasă (Voicu – n.red.). Vă daţi seama, îţi moare tatăl într-un şanţ la 12 kilometri de limita pe care nu ai voie să o părăseşti...

Eu am fost demnitar înaintea lui Voicu. La momentul când s-a făcut celebra poză în care eram în maşina mea, ca să ne înţelegem, nu eram şoferul lui sau în maşina lui, eu fusesem consilier de stat al preşedintelui Iliescu, fusesem ministru, fusesem senator... Am fost senator înaintea lui Voicu. Nu Voicu m-a adus în politică, pentru că eu am început politica în 1990. Cătălin Voicu a devenit parlamentar cred că în 2014, deci 14 ani mai târziu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne