Vânătoare cu tehnica bulelor de aer. Dansul balenelor este hipnotic [video]

Clipul video realizat de Alaska Whale Foundation înfăţişează balene cu cocoaşă la vânătoare, din două perspective: de deasupra şi de sub apă.
Balene
Balene (screenshot tramite video Youtube)

Un „dans” emoţionant care taie respiraţia şi reprezintă unul dintre cele mai caracteristice comportamente ale balenelor cu cocoaşă: vânătoarea cu tehnica „plaselor” de bule de aer. Acest moment incredibil a fost documentat de Alaska Whale Foundation din Alaska împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Hawaii, care au filmat balenele atât de sus cât şi de sub apă.

După cum arată clipul video, cetaceele se mişcă în cerc şi, prin intermediul unui perete de bule produse de un orificiu, prind krillii şi peştii mici, consumându-i ulterior în linişte. Acest spectacol subacvatic, văzut din dublă perspectivă, ne face să înţelegem cum vânează balenele cu cocoaşă, care cu dansul lor prind în capcană prăzile din mijlocul bulelor, fără să le lase nicio şansă. Odată ce cercul este închis, trebuie doar să deschidă fălcile şi masa este servită.

Filmările au avut loc în apropiere de Alaska, unde aceste balene migrează vara pentru a se aproviziona cu hrană, înainte de a se întoarce în apele mai calde din Hawaii.