USR acuză o nouă hoţie marca PSD: Modifică Regulamentul pentru a pune pumnul în gură Opoziţiei

Cum miercuri s-au văzut împiedicaţi de USR să adopte pe repede-înainte modificările la legea privind statutul magistraţilor, cei din PSD şi ALDE au găsit o soluţie pentru a "preîntâmpina" noi astfel de probleme.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

După ce miercuri au stat până în creierii nopţii în Parlament să adopte amendamente la legile Justiţiei, împiedicaţi fiind de USR să voteze totul pe repede-înainte, parlamentarii puterii au găsit o soluţie să rezolve problema. Mai exact, vor să modifice regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a se putea vota amendamentele în bloc, avertizează deputatul Cătălin Drulă, de la USR, partid care intenţionează să se adreseze Curţii Constituţionale în acest caz.

Concret, Iordache, împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE) propun ca după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.

"Ultima hoţie marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse (ale Opoziţiei, în general) să nu mai poată fi susţinute.

Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi pentru că au făcut totul pe repede înainte.

Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat număr de înregistrare şi număr de proiect de hotărâre a Camerei şi azi l-au şi băgat în şedinţa de B.P. cu termen de depunere amendamente până luni.

Proiectul de hotărâre nu poate fi accesat încă pe site-ul Camerei: e vorba de PHCD 104/2017, dar cu ajutorul unor colegi destoinici am scos PDF-urile cu conţinutul său.

Art. 120 alin. (2) este tocmai cel care i-a încurcat ieri pe PSD-işti şi acum îl fac praf. Iniţiatori: Iordache, Ciuhodaru, Cucşa.

Oamenii ăştia nu au niciun fel de respect faţă de democraţie! Pumnul în gură e tot ce ştiu!

Propunere modificare Regulament
Propunere modificare Regulament (Epoch Times)

Aici textul proiectului (la pct. 3 e ticăloşia): http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/00/6/ph706.pdf
Aici iniţiatorii: http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/00/6/in706.pdf", scrie, pe Facebook Cătălin Drulă.

Reamintim că ieri parlamentarii Puterii au stat 13 ore în plen pentru a adopta pe articole legea privind statutul magistraţilor, căci USR a recurs la prevederile regulamentare de a susţine amendamentele în plen. Nici după cele 13 ore PSD/ALDE nu au reuşit să dea votul final pe lege.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne