Numărul doi din PSD: "Ce să-i facem? Să-l certăm pe Şerban Nicolae?"

Ce s-a întâmplat cu o zi în urmă la Camera Deputaţilor, în contextul scandalului pe legile Justiţiei, nu face cinste parlamentarilor USR, a opinat numărul doi din PSD, Nicolae Bădălău.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a arătat extrem de deranjat de modul în care USR a înţeles să facă opoziţie în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea şi votul proiectului de modificare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor. A fost însă foarte îngăduitor cu colegului său Şerban Nicolae, care i-a adresat o serie de replici suburbane unei deputate USR.

"Mi-e greu să judec un coleg [referire la Şerban Nicolae - n.r.], dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaţilor nu face cinste parlamentarilor USR în modul cum s-au comportat. Totuşi, un parlamentar trebuie să aibă decenţă, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare... Dl Şerban Nicolae ar fi trebuit să nu îi dea replica asta [deputatei USR Cosette Chichirău - n.r.]. Până la urmă, fiecare e liber să facă ce vrea cu viaţa sa şi cum vrea. Eu nici măcar nu ştiu replica. Ştiu că a fost o replică nepotrivită", a declarat Bădălău, citat de Agerpres.

În opinia liderului social-democrat, grupul USR "chiar a avut o problemă".

"Să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului... Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau să le facem procedural în Parlament: să depunem amendamente, să le susţinem, dar e totuşi o modalitate care nu face cinste nimănui. Au avut şi o agresivitate. Dacă vă uitaţi în stradă, atunci Parlamentul e un for în care să se dezbată probleme şi să încerce să rezolve chiar şi tensiuni. A le transfera în stradă cu violenţă... Observăm că se construieşte o extremă dreapta, ceea ce România nu a avut niciodată. Şi are toate ingredientele unei extreme. Parlamentarii PSD şi-au făcut datoria şi au votat sau nu amendamentele supuse la vot", a precizat Bădălău.

Întrebat ce va face grupul PSD în cazul lui Şerban Nicolae, pesedistul a replicat: "Ce să-i facem? Să-l certăm pe dl Şerban Nicolae?".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne