UPDATE: Conducerea Parlamentului a stabilit calendarul audierii şi votării lui MRU

Mihai Răzvan Ungureanu, Partidul Forţa Civică
Mihai Răzvan Ungureanu, Partidul Forţa Civică (Epoch Times România)

UPDATE: Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat va fi audiat marţi tila ora 11 în Comisia SIE, urmând ca votul în plenul Parlamentului privind numirea sa în fruntea SIE să aibă loc la ora 17, inforează stiripesurse.ro.

* * *

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor întruni în şedinţă, luni, începând cu ora 13,30, pentru a stabili calendarul audierii şi votării noului director al Serviciului de Informaţii Externe, post pentru care preşedintele Iohannis l-a propus pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Propunerea preşedintelui Iohannis a stârnit disensiuni în cadrul coaliţiei la putere, după ce Gabriel Oprea, a anunţat că partidul său va susţine nominalizarea lui MRU, în timp ce PSD-ul s-a declarat ferm împotriva numirii acestuia.

Poziţia lui Oprea a declanşat declaraţii dure în rândul "fruntaşilor" PSD, Liviu Dragnea ajungând chiar să afirme că dacă UNPR va vota pentru MRU, "atunci probabil că vom întra într-o altă etapă de colaborare".

Atât Dragnea cât şi Marian Oprişan i-au cerut lui Victor Ponta să se întoarcă de urgenţă în ţară pentru a rezolva problemele apărute de la schimbarea de orientare a UNPR, cererile lor imperioase fiind urmate de o intervenţie televizată a premierului, la B1, unde invitat era Oprea, intervenţie menită să prezinte opiniei publice o viziune armonioasă a relaţiei PSD - UNPR:

"Mie îmi place că UNPR, repet, au fost foarte corecţi şi sunt foarte corecţi în continuare în ceea ce eu cred că, pentru PSD, e totuşi cel mai important lucru: cum guvernăm. Că noi stăm încă - până ne-or da jos cum ne-or da jos, suntem încă la guvernare - şi oamenii vor să vadă salarii, pensii, măsuri economice. (...) UNPR şi domnul Gabriel Oprea au fost nişte aliaţi absolut corecţi după ce am format Guvernul, au fost fără ezitare şi sunt convins că o vor face în continuare.", a declarat Ponta la B1 TV.

Cât despre revenirea sa grabnică în ţară, premierul Ponta a anunţat că sâmbătă a fost la doctor şi "am maxim două săptămâni în care nu pot pune piciorul jos, în maxim două săptămâni vin la Guvern pe picioarele mele, nu cu scaun cu rotile, cârje sau alte lucruri (aluzie la declaraţiile lui Marian Oprişan - n.r.)".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne