UNPR va susţine în discuţiile cu FMI reîntregirea salariilor bugetarilor, afirmă Marian Sârbu

Epoch Times România
04.04.2012

UNPR continuă să susţină reîntregirea salariilor bugetarilor şi va pleda pentru respecrarea acestui angajament şi în discuţiile cu FMI, a afirmat Marian Sârbu, preşedintele UNPR.

Sârbu a reiterat că UNPR va continua să sprijine o serie de măsuri sociale, indiferent că va fi taxată drept populistă. "Apropierea campaniei electorale pune de fiecare dată în dificultate purtătorii de opinii în sfera socială. Pe de o parte, cei care fac astfel de propuneri sunt taxaţi deseori ca populişti sau demagogi, iar alţii, care se sperie de aceste epitete, vorbesc extrem de prudent amintind uneori că în acest domeniu social n-ar fi fost făcute promisiuni sociale. Nu este cazul UNPR-ului; nici în domeniul taxării averilor şi nici în domeniul graficului de revenire la salariile bugetarilor de la 30 iunie 2010. Asta pentru că aceste două teme le-am repetat încă de la momentul în care s-au luat măsurile de austeritate, pentru care, aproape firesc, ne-am asumat o responsabilitate pe care foarte mulţi nu au recunoscut-o nici până azi", a declarat acesta.

Marian Sârbu a mai spus că UNPR va pleda cauza bugetarilor şi în faţa celor de la FMI. "În ceea ce priveşte salariile, vă reamintesc că de fiecare dată după măsura de austeritate luată la 1 iulie 2010, am propus permanent existenţa unui grafic de revenire, de reîntregire. S-a făcut acest lucru anul trecut cu o parte din procente, iar mandatul nostru la discuţiile cu FMI şi cu ceilalţi parteneri internaţionali din această lună, rămâne acela de a reîntregi salariile, după graficul pe care-l solicităm de foarte mult timp. De aceea, în luna aceasta, echipa noastră care va participa la întâlnirea cu reprezentanţii organismelor internaţionale, îşi păstrează opinia că aceste măsuri trebuie luate indiferent de atacuri care pot veni din partea diferitelor partide, diferiţilor oameni din Opoziţie", a explicat Sârbu.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut marţi seară, la Realitatea Tv, că nici el, nici preşedintele Traian Băsescu nu au făcut promisiuni atunci când au vorbit despre reducerea CAS-ului, respectiv mărirea salariilor, şi a ţinut să sublinieze că el nu este condiţionat de alegerile locale.

”Nu am făcut o promisiune (privind reducerea CAS-ului) şi nici preşedintele, atât cât am înţeles eu, nu a făcut o promisiune(privind mărirea salariilor – n.r.), el s-a adresat de la tribuna Parlamentului către membrii corpului legislativ şi către Guvern, punând degetul pe una dintre măsurile care sunt menţionate în programul de guvernare (...) Nu mergem mai departe de cât ne ţin forţele”, a explicat Ungureanu.

”Să ne înţelegem, nu e vorba de promisiuni, că nimeni nu a ieşit să spună , nimeni nu se joacă cu promisiunile. Pentru că totuşi există responsabilitate politică şi trebuie să înţelegem lucrul ăsta, e vorba de o ţară, nu de un vot. Ce vă spun eu nu e condiţionat de alegerile din iunie, aşa că vă rog să aveţi încredere în mine. Cine este conţionat de alegerile din iunie poate să aibă din când în când derapaje populiste în propria retorică, eu nu”, a mai spus premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor