Unioniştii sunt revoltaţi: Numele lui George Simion a fost interzis în Republica Moldova

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Microbuzul tricolor de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare a fost blocat în vama Leuşeni şi a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind dat în "consemn la frontieră", a transmis, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times, Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Microbuzul pe care sunt scrise numele lui George Simion, mesajul de campanie "România MARE în Europa" şi este desenată harta României reîntregite trebuia să ajungă sâmbătă după-amiază în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Voluntarii campaniei aveau întâlniri cu cetăţeni ai Republicii Moldova care urmau să semneze pentru susţinerea candidaturii liderului unionist.

foto
foto (Actiunea 2012)

"Se tem nu doar de mine, ci şi de numele meu. Cer statului român, măcar în cel de-al 12-lea ceas, să intervină. Vom protesta în vămi şi în toate capitalele europene dacă nu suntem lăsaţi să intrăm în Republica Moldova cu microbuzul nostru tricolor. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Nu pot interzice o maşină doar pentru că este emanaţia unui mesaj patriotic!", a declarat candidatul independent George Simion.

Liderul unionist a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova şi fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.