Ungureanu: La CE, lucrurile merg înainte prin negociere şi compromis. Dl. Ponta nu ştie lucrul ăsta

Traian Ungureanu
Traian Ungureanu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
17.11.2012

Purtătorul de cuvânt al Alianţei România Dreaptă, Traian Ungureanu, a criticat atitudinea premierului Victor Ponta care a propus ca România să facă uz de dreptul său de veto, dacă nu va putea obţine suma stabilită iniţial din bugetul UE pentru anii 2014-2020.

"Premierul Victor Ponta a invocat dreptul de veto al României în legătură cu construcţia bugetului european. (...) Bun venit în Europa, Victor Ponta! Domnia să nu cunoaşte cum merg lucrurile, cum trebuie susţinut interesul naţional al României la nivel european. Victor Ponta nu cunoaşte situaţia în care ne aflăm: suntem, cu excepţia lui Victor Ponta, în Europa. Suntem împreună, dezbatem un buget comun. Acolo lucrurile merg înainte prin negociere şi compromis. Domnul Ponta nu ştie lucrul ăsta. Victor Ponta, care e un fel de Gică-contra european, nu are cum să înţeleagă lucrurile astea, nu are competenţa să înţeleagă în ce s-a băgat", a declarat Traian Ungureanu.

Purtătorul de cuvânt al ARD a a precizat că există un proiect de buget în varianta Consiliului European, exprimată de Van Rompuy şi un punct de vedere al Comisiei Europene, iar punctele de vedere nu coincid.

"Cine vorbeşte de dreptul de veto? Şeful unui Guvern care a stârnit în Europa fie râsul, fie îngrijorarea. Vorbeşte de dreptul de veto un şef de Guvern care are în palmares pentru România blocarea fondurilor europene, incapacitatea administraţiei de a cheltui banii care vin dinspre Europa, blocajul economic, practica încălcării legii în şi de Guvern când e vorba de miniştri incompatibili, sau în Parlament când e vorba de parlamentari apăraţi de majoritatea USL împotriva sau de decizii definitive ale Justiţiei", a menţionat Traian Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a declarat că România ar urma sa primească mai puţin cu opt miliarde de euro decât se stabilise iniţial, dacă se va accepta varianta de buget a lui Van Rompuy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor