Ungureanu: În ceea ce priveşte inundaţiile nu vorbim de o avertizare care să ne îngrijoreze

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
14.02.2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat marţi că în prezent nu există o avertizare îngrijorătoare cu privire la inundaţii.

"În ceea ce priveşte inundaţiile nu vorbim de o avertizare care să ne îngrijoreze. Totul depinde de modul în care temperatura va creşte sau va rămâne cea care este astăzi", a spus Ungureanu.

El a arătat că a discutat cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, cu privire la convocarea Comandamentului de urgenţă în caz de inundaţii şi că ANM va prezenta mâine o prognoză pe 15 zile.

"Fiţi convinşi că până să aşteptăm prognoza ANM deja am discutat cu domnul ministru Berca să fim pregătiţi la nivelul Comandamentului de urgenţă pentru această situaţie, chiar dacă se va întâmpla, chiar dacă nu se va întâmpla", a afirmat premierul.

Ungureanu a fost informat în şedinţa de Guvern de marţi cu privire la starea judeţelor care au avut de suferit în urma intemperiilor din ultimele zile.

Astfel, potrivit raportărilor, 25 de judeţe sunt afectate din cauza ninsorilor şi 168 de drumuri sunt blocate. Autostrada A1 este deschisă circulaţiei iar A2 până la Lehliu, continuându-se eforturile de deszăpezire.

Şeful Guvernului a solicitat Ministerului Sănătăţii să aibă ca prioritate de grad zero, împreună cu Transporturile şi Internele, intervenţiile şi salvarea bolnavilor.

El a arătat că, în prezent, sunt 34 de suferinzi cărora ar trebui să le fie acordate îngrijiri medicale.

Premierul şi-a exprimat speranţa ca autorităţile locale să redeschidă şcolile în condiţiile în care vremea s-a îmbunătăţit.

Ungureanu a mai fost informat că Ministerul Economiei acţionează cu 64 de echipe de intervenţie de la Electrica, pentru a rezolva problemele cu alimentarea cu energie electrică a celor 9.000 de abonaţi afectaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor