Unanimitate în Senat: Aleşii locali pot face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale

Aleşii locali pot face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale, fără a fi remuneraţi, potrivit unui proiect de lege marca PNL care a trecut de Senat.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Senatori au dat undă verde luni, în unanimitate, unui proiect de lege care elimina o stare de incompatibilitate din Legea 161 din 2003, astfel încât aleşii locali - primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni - să poată face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale, fără a fi plătiţi, relatează Hotnews.ro.

Proiectul aparţine PNL, însă este semnat şi de câţiva parlamentari de la alte partide. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

"Prezenta propunere legislativă vine din nevoia de a corecta anumite neclarităţi din legislaţia în vigoare cu privire la incompatibilităţile aleşilor locali. Din acest motiv, dorim punerea în acord a literei şi spiritului Legii 215/2001 privind administraţia locală cu prevederile Legii nr. 161 din 2003", se arată în expunerea de motive.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.