Ponta, propus premier de PRU: "E un exerciţiu politic inteligent, isteţ"

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Decizia Partidului România Unită de a-l propune premier într-un viitor guvern este, în opinia fostului lider PSD Victor Ponta, un gest politic inteligent, însă nu are de gând să plece din PSD.

"Da, cred că e un exerciţiu politic inteligent, isteţ. În primul rând, noi despre asta ar trebui să vorbim, nu vedeţi că nu vorbim despre Parlament, despre Guvern, despre ceea ce trebuie, noi în fiecare zi suntem obligaţi să vorbim despre orice altceva decât de ceea ce ar trebui să facă viitorul Guvern.

Ori, asta e datoria, nu doar a PRU, a PSD, ALDE, să-şi prezinte programul, să spună. Restul, asta cu nume, e o chestiune bună pentru presă, însă eu cred că viitorul prim-ministru, dacă oamenii aşa vor vota, va fi dat de partidul cel mai mare şi partidul cel mai mare este PSD", a declarat duminică seară, la România TV, Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va accepta o astfel de nominalizare din partea PRU, Victor Ponta a explicat că el este membru PSD, astfel că partidul va lua deciziile în acest sens, după data alegerile din iarnă. Fostul lider al social-democraţilor - care va candida pentru un nou mandat de parlamentar în judeţul Gorj - a refuzat să vorbească despre viitoare funcţii pe care le-ar putea ocupa după scrutin.

Victor Ponta a subliniat că nu are de gând să plece din PSD, ci va încerca să-i ajute pe colegii săi să câştige cât mai multe voturi la alegeri.

Fostul premier a ţinut să amintească faptul că PSD a decis că nu va face alianţă cu PNL, lucru pe care îl consideră foarte important şi reprezintă "garanţia de care aveam nevoie".