Un vulcan din nordul Rusiei a aruncat cenuşă la o înălţime de 9.500 de metri

Epoch Times România
17.04.2012

Un vulcan din nordul Rusiei a aruncat cenuşă la o înălţime de 9.500 de metri, au anunţat marţi autorităţile locale.

Activitatea vulcanului Şiveluci, cu o înălţime de 3.823 de metri, s-a intensificat în mai 2009. După aceea, vulcanul a aruncat cenuşă în atmosferă periodic, la înălţimi cuprinse între trei şi 10 kilometri.

"O erupţie puternică de cenuşă a avut loc la ora locală 5.59 (luni, 20.59 ora României)", a anunţat un reprezentant al Institutului de Seismologie şi Vulcanologie din Extremul Orient.

Coloana de cenuşă a putut fi văzută clar de la 40 de kilometri distanţă, a precizat expertul. "Este cea mai puternică de anul acesta", a adăugat el.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, activitatea vulcanică din ultimii doi-trei ani s-a intensificat şi a modificat conturul craterului, care a crescut cu 50%. În plus, versanţii au devenit mai abrupt.

Erupţia actuală nu prezintă, totuşi, ameninţă pentru localităţile din apropiere. Însă norii de cenuşă vulcanică pot perturba traficul aerian şi calitatea aerului respirat de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor