Candidata prezidenţială franceză Le Pen prezice că UE va "pieri"

Candidata prezidenţială franceză de extremă dreapta Marine Le Pen susţine că Uniunea Europeană “va dispărea” şi promite că va salva Franţa de la globalizare.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez. (Alain Jocard/AFP via Getty Images)

La un miting de campanie desfăşurat duminică în Lille, Marine Le Pen a declarat că viitoarele alegeri vor fi următoarea etapă dintr-o revoltă populară la nivel mondial.

“Se va termina cu Uniunea Europeană, pentru că oamenii nu o mai doresc ... Imperiile arogante şi hegemonice sunt destinate pieirii”, a adăugat ea.

Le Pen a subliniat faptul că a sosit momentul pentru a învinge globaliştii, adăugând că principalii săi rivali în alegerile prezidenţiale franceze, conservatorul Francois Fillon şi Emmanuel Macron, sunt vinovaţi de trădare din cauza poziţiilor pro-UE şi pro-piaţă.

Ea a adăugat că va înlocui UE cu o Europă diferită, despre care a precizat că va fi numită “Europa poporului”.

“[Mişcarea] trebuie făcută într-o manieră raţională şi bine pregătită. Nu doresc haos. În calendarul negocierilor pe care doresc să le desfăşor ... moneda euro va fi ultimul pas, deoarece doresc să aştept rezultatul alegerilor din Germania din toamnă, înainte să negociez acest aspect”, a declarat ea într-un interviu acordat ziarului Le Parisien.

Potrivit sondajelor de opinie recente, dacă lidera de extremă dreapta va învinge în prima rundă a alegerilor franceze în 23 aprilie, ea va pierde în runda a doua, din 7 mai.

Le Pen, binecunoscută pentru retorica sa anti-imigraţie, a devenit lidera Frontului Naţional în 2011 şi a promis că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.

În plus, ea şi-a lansat campania prezidenţială în februarie cu o poziţie anti-Islam, precizând că dacă este aleasă preşedintă a Franţei, moscheele şi locurile în care se predă Islamul vor fi închise.