Un mort şi 1.500 de turişti evacuaţi într-un incendiu de vegetaţie din Croaţia

Un pompier şi-a pierdut viaţa, iar peste 1.500 de turişti au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie din Croaţia. (GettyImages)
Epoch Times România
24.07.2012

Un pompier şi-a pierdut viaţa, iar peste 1.500 de turişti au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie din Croaţia, în timp ce în Macedonia flăcările au rănit 14 persoane.

Luni, un pompier în vârstă de 45 de ani şi-a pierdut viaţa în timp ce stingea un incendiu izbucnit în apropiere de Moscenicka Draga, pe coasta Mării Adriatice, la circa 180 de kilometri sud-vest de Zagreb.

1.500 de turişti, majoritatea sloveni şi austrieci, au fost evacuaţi din două campinguri şi un hotel din apropiere.

"Facem tot posibilul pentru a apăra vieţile şi proprietatea oamenilor", a spus ministrul de interne Ranko Ostojici. "Totul este pregătit pentru noi evacuări", a adăugat oficialul, care a vizitat zona afectată, unde circa 150 de pompieri se luptă cu flăcările.

Cei 800 de kilometri de coastă ai Croaţiei sunt afectaţi în mod regulat de incendii de vegetaţie.

Şi în Macedonia, 14 persoane au fost rănite într-un incendiu de vegetaţie izbucnit la Strumicaq, la 100 de kilometri este de Skopje. Cinci dintre ele sunt în stare gravă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor