Un cutremur de 4 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea

Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor
Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)

Un seism de magnitudine 4 grade pe scara Richter s-a produs, vineri dimineaţă, la ora 10:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Intensitatea cutremurului, în zona epicentrală, a fost de II grade pe scara Mercalli.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 133 de kilometri şi a fost simţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (42 km), Covasna (51 km), Râmnicu Sărat (56 km) şi Buzău (55 km).

În România au avut loc - de la începutul lunii august - 20 de seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în România, a fost cel din 9 ianuarie 2019, din judeţul Buzău, cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură