Un cutremur de 4 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea

Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor
Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)

Un seism de magnitudine 4 grade pe scara Richter s-a produs, vineri dimineaţă, la ora 10:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Intensitatea cutremurului, în zona epicentrală, a fost de II grade pe scara Mercalli.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 133 de kilometri şi a fost simţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (42 km), Covasna (51 km), Râmnicu Sărat (56 km) şi Buzău (55 km).

În România au avut loc - de la începutul lunii august - 20 de seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în România, a fost cel din 9 ianuarie 2019, din judeţul Buzău, cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință