Cutremur puternic loveşte în sudul Chinei. Cel puţin 11 morţi

(Captură Imagine)

Cel puţin 11 persoane au murit şi peste 120 au fost rănite în urma unui cutremur de magnitudine 6,0 care a lovit provincia chineză Sichuan în noaptea de luni.

Eforturile de salvare sunt în plină desfăşurare, au declarat oficiali ai guvernului local.

Potrivit autorităţilor, cutremurul s-a produs la o adâncime de 16 km, iar epicentrul a fost înregistrat în apropierea oraşului Yibin, care are o populaţie de peste 4,4 milioane de locuitori.

Agenţia chineză de ştiri de stat Xinhua a raportat că un hotel în districtul Changning s-a prăbuşit, deşi nu a fost imediat clar dacă au existat morţi sau răniţi.

Zona a fost lovită de o serie de replici, cea mai mare având o magnitudine de peste 5,0.

Cutremurele lovesc în mod regulat provincia Sichuan, unde în 2008 a avut loc un seism cu magnitudine de 7,9 ce a provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 87.000 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură