Un avion dispărut anul trecut a fost găsit în Rusia

Jack Phillips
08.05.2013

Un avion dispărut a fost găsit: Oficialii aviaţiei ruse au declarat că un avion care a dispărut vara trecută a fost găsit de vânători într-o mlaştină dintr-o pădure din regiunea Sverdlovsk.

Avionul Antonov s-a prăbuşit la circa 8 kilometri de o pistă de aterizare din Serov, a raportat Radio Europa Liberă (RFE). Avionul a dispărut în iunie 2012.

Avionul s-a prăbuşit după ce a făcut o decolare neautorizată. La bordul navei s-au aflat doisprezece oameni, inclusiv şeful poliţiei rutiere din oraşul Serov, a raportat RFE.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că oficialii au găsit rămăşiţele a 11 victime.

Anchetatorii cred că scopul zborului a fost ca grupul să meargă la băut sau la pescuit, a raportat Reuters.

Echipele de salvare au oprit misiunea de căutare şi salvare în noiembrie, după ce nu a fost găsită nici o urmă a avionului, a raportat Moscow Times.

Corpul navei Antonov a fost găsit sub o duzină de copaci doborâţi, iar aripile sale erau rupte.

Rusia şi alte foste republici sovietice au unele dintre cele mai proaste niveluri de siguranţă aeriană din lume. Reuters a subliniat că rata accidentelor este de aproximativ trei ori mai ridicată decât media mondială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor