Un alt italian depistat cu coronavirus la întoarcerea din România. Participase la vânătoare alături de cel ce vizitase Craiova

.
. (pixabay.com)

Un alt italian care a vizitat recent România a fost diagnosticat cu coronavirus în ţara sa. Mai exact, prefectura din Rimini anunţă că în regiunea Marche a fost depistat un al doilea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani din localitatea Piandimeleto, care participase şi el la o partidă de vânătoare în România, de unde se întorsese de puţin timp.

În prezent, starea pacientului este staţionară. Problema care se ridică însă este că bolnavul a lucrat într-un restaurant astfel încât prin natura activităţii a intrat în contact cu mai multe persoane, angajaţi şi cetăţeni ce frecventau restaurantul.

Bărbatul de 51 de ani era prieten cu italianul în vârstă de 71 de ani, din localitatea Cattolica, Italia, ce fusese în România la Craiova, depistat şi el cu coronavirus, împreună cu care a participat la o partidă de vânătoare. Detalii aici.

Reamintim că până în prezent, în Italia, s-au înregistrat peste 300 de cazuri cunoscute de infecţie, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei şi au murit şapte persoane din cauza virusului Wuhan.

Cazurile din Italia au fost concentrate în regiunea nordică a ţării, marea majoritate în Lombardia. Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, cu rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe