Cazul italianului depistat cu coronavirus după ce a părăsit România. A fost în Craiova patru zile

Coronavirusul MERS (AP Photo/National Institute for Allergy and Infectious Diseases via The Canadian Press)
Loredana Diacu
25.02.2020

Italianul în vârstă de 71 de ani depistat cu coronavirus în ţara sa după ce s-a întors din România a fost în vizită în Craiova, în perioada 18-22 februarie, informează Grupul de Comunicare Strategică înfiinţat de autorităţile române.

Potrivit comunicatului remis Epoch Times, în această perioadă, italianul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

"Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", se mai transmite în comunicat.

Reamintim că un italian în vârstă de 71 de ani, din localitatea Cattolica, Italia, a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus, după ce acesta revenise de câteva zile dintr-un sejur efectuat în România. Bolnavul este actualmente internat la spitalul Infermi din Rimini.

Bărbatul s-a prezentat la camera de urgenţă a spitalului din Cattolica, prezentând tuse şi simptome de răceală, fiind transferat ulterior la secţia de boli infecţioase a spitalului Infermi din Rimini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor