Un adolescent salvează o fetiţă răpită de un pedofil [video]

Tânărul l-a urmărit şi a primit ajutor în timp pentru a o elibera pe fetiţa de 9 ani.
Vyacheslav Doroshenko
Vyacheslav Doroshenko (screenshot tramite foto web)

Un băiat în vârstă de 16 ani a devenit erou în Rusia salvând o fetiţă care tocmai fusese răpită de un pederast în mijlocul străzii. Fetiţa se întorcea de la şcoală într-un cartier din Irkuţk în momentul în care a fost atacată de violator.

Adolescentul Viaceslav Doroşenko a văzut cum un bărbat în jur de 50 de ani o forţa pe o fată să se urce într-o maşină. După ce a auzit că fata a cerut ajutor, tânărul s-a dus la singura persoană adultă din apropiere, Gleb Sizikh, în vârstă de 28 de ani, avertizându-l despre răpire.

Gleb Sizykh
Gleb Sizykh (screenshot tramite foto web)

Imaginile luate cu camerele de securitate din zonă şi difuzate de poliţia locală arată momentul în care pederastul răpeşte fata şi o urcă în maşină.

(screenshot tramite video Youtube)

„Am văzut cum bărbatul a forţat-o pe fată să urce într-o maşină. M-am întors repede şi am văzut un bărbat adult, am alergat spre el şi i-am spus ce s-a întâmplat. Imediat după aceea, am fugit spre maşina răpitorului”, explică Viaceslav în declaraţiile luate de Siberian Times.

Gleb Sizikh, bărbatul care a ajutat, de asemenea, la salvarea fetei, relatează că aceştia s-au urcat în maşina sa şi au urmărit maşina răpitorului până la o cale de acces fără ieşire pentru a-i bloca drumul. Doar atunci atacatorul a eliberat-o pe fată şi i-a spus lui Gleb: „Îmi pare rău prietene, am crezut că este sora mea cea mică, cred că am greşit persoana”.

Era evident o minciună. Însă în acel moment, Gleb a fost confuz şi l-a lăsat pe criminal să scape înainte să îşi dea seama şi să cheme poliţia. „Fata era foarte speriată şi nu ştiam cum să ne apropiem de ea”, a afirmat Gleb. I-au dat un telefon mobil şi fetiţa a sunat-o pe mama ei.

Ambii eroi au primit medalia oraşului Irkuţk

Pederastul a fost arestat de poliţia rusă în mai puţin de o oră datorită descrierii făcute de Gleb şi Viaceslav. Inculpatul a executat deja două condamnări pentru viol şi fusese eliberat în 2017. De această dată se confruntă cu pedepse de la cinci la 12 ani de închisoare.

Acţiunile curajoase ale lui Viaceslav şi Gleb au evitat un dezastru şi, prin urmare, au primit medalia oraşului.

Mai multe informaţii aici.