Cazul Jeffrey Epstein: O sursă afirmă că Prinţul Andrew ar fi gata să depună mărturie la FBI

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (Rick Friedman/Corbis/Getty Images)

Acuzaţiile făcute publice pentru prima dată în 2007 de către o presupusă sclavă sexuală recrutată de anturajul infamului pedofil Jeffrey Epstein ar putea aduce un plus de greutate investigaţiei pe care FBI o desfăşoară în cazul lui Jeffrey Epstein, un prieten apropiat al prinţului Andrew al Marii Britanii.

Prinţul s-a confruntat deja cu acuzaţii de viol şi sex cu minore în acest caz, dar a negat vehement orice infracţiune, inclusiv într-un recent interviu acordat BBC.

O femeie care l-a acuzat pe prinţul Andrew de activităţi sexuale nepotrivite la domiciliul lui Jeffrey Epstein este gata să discute cu procurorii americani care examinează cazul lui Jeffrey Epstein, relatează The Mirror.

Johanna Sjoberg, în vârstă de 39 de ani, susţine că presupusa prietenă a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, a recrutat-o pentru a-i oferi masaje sexuale regretatului finanţator. Sjoberg a susţinut de asemenea că Andrew i-a pipăit sânii în casa lui Epstein din New York, în 2001. Sjoberg avea la momentul respectiv 21 de ani.

„Ca victimă a lui Epstein, mărturia lui Sjoberg despre modul în care a fost recrutată şi abuzată este vitală pentru FBI”, a afirmat o sursă anonimă pentru The Mirror.

"Împotriva Prinţului Andrew s-au făcut acuzaţii grave, iar agenţii sunt determinaţi să nu lase ca ancheta să fie blocată de statutul social al Prinţului".

Aproape zece femei l-au învinuit de abuz sexual pe Jeffrey Epstein, managerul unui hedge fund (fond de acoperire) din New York, care a murit în celula închisorii din Manhattan în august, în aşteptarea procesului sub acuzaţia de trafic de sex implicând minore.

Epstein a dat ani în şir petreceri pe inusla sa privată din arhipeleagul Virgin Islands, unde vedete internaţionale, oameni politici şi magnaţi se bucurau de favorurile sexuale ale unor fete recrutate de anturajul lui Epstein şi care deseori erau minore.

Prietena lui Epstein, Ghislaine Maxwell, fiica fostului magnat al presei Robert Maxwell, apare şi ea în acest scandal, deşi nu a fost citată pînă în prezent.

Motivul oficial al morţii lui Epstein este sinuciderea în închisoare, însă detaliile privitoare la circumstanţele morţii sunt controversate.

Una dintre presupusele „sclave sexuale”, Victoria Roberts-Giuffre, susţine că a fost forţată să facă sex cu prinţul Andrew la începutul anilor 2000.

Prinţul, în vârstă de 59 de ani, despre care se ştie că era prieten cu Epstein, neagă acuzaţiile.

Încercând să-şi îmbunătăţească imaginea publică, Ducele de York a acordat recent un interviu pe larg cu privire la acuzaţii, pe care mulţi le consideră neconcludente şi dăunătoare.

Interviul a vizat afirmaţiile făcute de Roberts-Giuffre, dar nu s-a concentrat pe acuzaţiile lui Sjoberg, care au fost publicat pentru prima dată în 2007.

FBI şi Departamentul de Justiţie al SUA iau în considerare o posibilă investigare a Prinţului Andrew în ceea ce priveşte legăturile sale cu Epstein. Ducele de York ar fi „fericit să coopereze” cu FBI, a declarat pentru The Sunday Times o sursă apropiată casei regale a Marii Britanii.