UE critică Elveţia pentru limitele impuse imigrării

(photos.com)
Epoch Times România
26.04.2013

Multe ziare au relatat despre faptul că Elveţia îşi extinde restricţiile privind imigrarea persoanelor din ţările membre ale UE.

The Wall Street Journal susţine că guvernul elveţian va extinde luna viitoare cotele existente pentru opt state membre din Europa de Est şi va aplica unele cote pentru alte 17 state membre ale UE, inclusiv Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Cabinetul Elveţiei - Consiliul Federal - a declarat că ţara va invoca o "clauză de salvgardare" cu UE privind imigraţia, permiţându-i să pună cote asupra permiselor de şedere. Cotele vor fi în vigoare timp de un an.

BBC News susţine că mişcarea vine pe fondul îngrijorării din Elveţia cu privire la un număr tot mai mare de muncitori care vin din ţările mai sărace membre ale UE.

Elveţia nu este membră UE, dar este un semnatar al regulilor Uniunii privind libertatea de circulaţie şi se confruntă acum cu critici din partea Bruxelles, potrivit relatărilor mass media.

Acesta manevră subliniază comentariile Înaltului Reprezentant al UE pentru politică externă, Catherine Ashton, care a spus că "aceste măsuri nu iau în considerare marile beneficii pe care libera circulaţie a persoanelor o aduce cetăţenilor - atât celor din Elveţia cât şi celor din UE."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor