Fosta şefă DIICOT, Alina Bica ameninţată "cu moartea"

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea în dosarul RAFO, în cazul în care nu ar fi luat o decizie în favoarea afaceristului Ovidiu Tender, relatează Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, declaraţia aparţine avocatei Alinei Bica şi a fost făcută la câteva ore după ce Ovidiu Tender a făcut un denunţ împotriva fostei şefe DIICOT. Tender, condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul Rafo-Carom (atenţie, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel) ar fi denunţat-o pe Bica legat de o mită pe care i-ar fi dat-o, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului acesteia.

În şedinţa maraton de vineri seara de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, fosta şefa DIICOT a făcut mai multe declaraţii incendiare, iar avocata sa afirma că va prezenta şi "un document exploziv", care va face lumină în dosar, mai relatează sursa citată.

"Alina Bica se teme pentru viaţă ei", a mai spus avocata Alinei Bica.

Reamintim că sâmbătă dimineaţa, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, preşedintele PDL Bucureşti Adriean Videanu, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş şi fiul său Alin, acuzaţi de corupţie în dosarul Bica 2, au fost arestaţi preventiv, după audieri maraton.

Decizia luată în cazul celor cinci inculpaţi din dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica nu este însă definitivă, aceasta putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

În acest dosar, Alina Bica este urmărită penal pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne