Turcia: Tratativele privind achiziţionarea rachetelor americane Patriot continuă

Sistemul antirachetă american Patriot
Sistemul antirachetă american Patriot (Bernd Wustneck/AFP/Getty Images)

Turcia a declarat că se află în tratative cu Statele Unite cu privire la achiziţionarea de sisteme de rachete americane Patriot, potrivit RFE/RL.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat vineri agenţiei de ştiri Anadolu că SUA a făcut o ofertă pentru vânzarea de sisteme Patriot, adăugând că delegaţiile poartă negocieri.

Remarcile au fost făcute pe fondul unei controverse între Washington şi Ankara cu privire la iminenta achiziţionare de către Turcia a sistemelor avansate de rachete ruseşti S-400.

Washingtonul a precizat că ar putea retrage oferta în cazul în care Ankara va merge mai departe cu achiziţionarea sistemului S-400 şi a avertizat că acesta nu este compatibil cu sistemele de apărare ale NATO.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luna trecută că procesul de achiziţionare a sistemului S-400 va merge mai departe şi că primele unităţi vor fi livrate în această toamnă.

„Am cumpărat sistemul S-400 din cauză că nu am putut cumpăra sistemul Patriot”, a afirmat Erdogan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe