Turcan, mesaj pentru Ciolacu: PSD nu suflă o vorbă despre graţieri şi amnistie mascată! Scoateţi proiectul din sertare

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a solicitat miercuri, pe pagina de Facebook, ca în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, coaliţia de guvernare să rezolve problemele create de Ordonanţa 51 care încurajează abandonul şcolar, Ordonanţa 114, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi amnistia mascată, precum şi de legea recursului compensatoriu.

Raluca Turcan a transmis că „românii nu au ieşit la vot ca să fie luaţi peste picior de PSD şi ALDE” ci pentru ca România „să iasă din zona de incertitudine politică şi economică în care PSD şi ALDE au aruncat-o”.

Cer PSD să nu mai dezinformeze românii!

PNL solicită sesiune extraordinară pe:

• Ordonanţa 51 care încurajează abandonul şcolar, iar majoritatea PSD din Senat nu a făcut nimic. Senatul avea obligaţia să dezbată repede acest proiect, astfel încât el să ajungă în Camera Deputaţilor în sesiunea extraordinară şi să fie respins. Se poate!

• Ordonanţa 114 trebuie scoasă din sertarele PSD de la Parlament şi, prin vot în Camera Deputaţilor, for decizional, să oprim atacul la mediul privat, la românii de rând! Se poate!

• Proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi amnistia mascată este bine ascuns de PSD în sertarele Comisiei Juridice de la Camera Deputaţilor, din 6 iunie 2017!!!! PSD nu suflă o vorbă! Scoateţi-l din sertare şi să-l respingem la vot în Camera Deputaţilor. Se poate!

În privinţa legii recursului compensatoriu, minciuna PSD este cât Casa Poporului! Proiectul de lege a fost adoptat de Guvern la data de 31 ianuarie 2017 şi depus în Parlament la data de 1 februarie 2017 de către Guvernul Grindeanu. Mii de infractori au fost eliberaţi, viaţa românilor şi a copiilor noştri este în pericol. Haideţi să abrogăm proiectul! Se poate!”, a scris liderul deputaţilor PNL.

Mesajul Ralucăi Turcan soseşte în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Marian Ciolacu, a afirmat, marţi, că partidele care au cerut sesiune extraordinară - PNL, USR, PMP şi Pro România – ar fi ajuns într-o situaţie „jenantă” pentru că vor dezbaterea unui proiect aflat la Senat, abrogarea legii recursului compensatoriu iniţiată în timpul guvernului Cioloş, iar abrogarea în totalitate a OUG 114 ar duce la stoparea creşterii pensiilor.