Turcan, după decizia CCR: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că premierul Viorica Dăncilă este obligată să vină de urgenţă în faţa Parlamentului pentru un vot de validare. Totodată, Turcan a acuzat-o pe şefa PSD că „a prelungit voit această criză”, doar pentru a mai rămâne „măcar un pic, la putere”.

„Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final. Premierul este obligat să vină de urgenţă în Parlament pentru validare!

CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziţia a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care şi-a schimbat configuraţia politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există.

Dăncilă a prelungit voit această criză, prin tot felul de tertipuri, doar pentru a mai sta, măcar un pic, la putere. În realitate, este vorba de un Executiv fără susţinere în Parlament, un Guvern fără legitimitate care trebuie să plece cât mai curând posibil!

PNL, împreună cu celelalte partide de opoziţie, şi-a asumat drept obiectiv politic principal debarcarea acestui guvern nociv pentru ţară. Din acest motiv, în zilele următoare, vom finaliza demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a scris Turcan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că CCR a decis că preşedintele este obligat să revoce miniştrii demişi de Viorica Dăncilă, să numească miniştrii interimari şi, de asemenea, să motiveze refuzul numirii miniştrilor titulari propuşi. Pe de altă parte, şefa PSD este obligată la rândul său să meargă în Parlament cu Guvernul pentru vot de încredere. Detalii aici.