Tudose: PNL se comportă ca o gaşcă de nulităţi. Tot ce le mai lipsea era combinaţia cu USR

Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times România)

Războiul electoral este în plină desfăşurare odată cu apropierea alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Fostul premier PSD Mihai Tudose le-a reproşat, sâmbătă, liberalilor, că se comportă ca o “gaşcă de nulităţi” care tratează România ca pe propria “moşie”.

„Palma Sfântului Nicolae pe obrazul proastei guvernări. Conducerea de partid şi de stat face azi o vizită de lucru la o staţie de comprimare a gazelor naturale în Caraş-Severin. Comprimarea de gaze e durerea ţării sub pacostea pandemiei?... Sau vor să evalueze dacă ţeava de gaze care iese din ţară e suficient de mare pentru a le asigura fuga de după vot?

Între timp, pe holurile spitalelor se fac văzute tot mai tragic rezultatele preocupării liberale cu privire la sănătate. Tot între timp, pe trotuare, în frig, se vând produsele de la ţară...

Aşa defazare din partea PNL.... e strigătoare la cer!!! Cine-i sfătuieşte pe oamenii ăştia să meargă la pierzanie - cu ţara de gât, din păcate?... La ce i-ar folosi, aşadar, României “Guvernul meu”? La continuarea proastei guvernări! PNL a avut ocazia, într-un an, să-şi dea măsura competenţei şi grijii pentru cetăţeni - de la promovarea clientelei inepte în funcţiile publice, la gestiunea criminală a pandemiei. O gaşcă de nulităţi care tratează ţara ca pe propria moşie!”, a precizat Tudose pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul premier a acuzat PNL că, pentru a rămâne la putere, este pregătit de orice compromis, făcând referire la posibila colaborare între liberali şi USR-PLUS după alegerile din decembrie.

„Tot ce le mai lipsea era combinaţia cu USR. S-a suit scroafa (liberală) în copac şi e gata de orice compromis pentru a rămâne acolo. Chiar aşa: pe ce ar jura oare “Guvernul meu” la instalare?... O dilemă de care românii îi vor scuti prin vot. Căci ei ştiu că până şi blajinul şi milostivul Sfânt Nicolae l-a pleznit pe ereticul Arie, în sinodul de la Niceea, într-un moment de cumpănă pentru unitatea bisericii”, a conchis social-democratul.

Remarcile lui Tudose vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă, staţia de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I.

„Dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esenţială a întăririi securităţii energetice atât a ţării noastre, cât şi a Uniunii Europene, dar şi a securităţii energetice în regiunea Mării Negre. Astfel, prin interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, prin materializarea exploatărilor off-shore din Marea Neagră - care sperăm să debuteze cât mai curând - România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor. Aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse va satisface mai bine cererea de pe piaţa internă şi va conduce la un nivel sporit de predictibilitate şi securitate în aprovizionare pentru consumatorii din România.

Suntem aproape de finalul unui an greu, marcat puternic de efectele pandemiei de COVID-19. Criza încă nu a luat sfârşit, însă avem speranţa că, dacă rămânem hotărâţi în eforturile noastre de până acum, vom depăşi totul cu bine. Astăzi suntem aici pentru a marca finalizarea unei investiţii strategice în infrastructura de transport de gaze naturale. Am certitudinea că în perioada următoare vom saluta împreună şi alte reuşite”, a susţinut, printre altele, şeful statului la finalul vizitei sale. Detalii aici.