Trump refuză o întâlnire cu Putin în Vietnam

Preşedintele american Donald Trump (dr) şi omologul său rus Vladimir Putin îşi strâng mâinile în timpul unei întâlniri în Hamburg, Germania, cu ocazia Summitului G20, 7 iulie 2017.
Preşedintele american Donald Trump (dr) şi omologul său rus Vladimir Putin îşi strâng mâinile în timpul unei întâlniri în Hamburg, Germania, cu ocazia Summitului G20, 7 iulie 2017. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Secretarul de presă al Casei Albe a redus vineri şansele unei a doua întâlniri între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.

Consilieri ai Kremlinului şi chiar preşedintele Trump au sugerat că vor avea loc întâlniri de nivel înalt în Vietnam, în această săptămână. În acelaşi timp, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Putin este pregătit să se întâlnească cu liderul american.

Reporterul Bloomberg de la Casa Albă a citat-o vineri pe purtătoarea de cuvânt Sarah Huckabee Sanders afirmând că Trump nu se va întâlni cu Putin.

“În agendă nu este prevăzută o întâlnire oficială şi nu anticipăm că va avea loc”, a precizat Sanders la bordul Air Force One.

“Dacă se vor întâlni întâmplător şi se vor saluta? Cu siguranţă este posibil şi probabil”, a adăugat ea.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a fost citat ulterior de agenţia de ştiri Interfax afirmând că “nu există încă ceva clar” în ceea ce priveşte o posibilă întâlnire.

Iuri Uşkov, consilier al lui Putin pentru politică externă, a declarat joi că cei doi lideri urmau să discute în prima zi a summitului Cooperări Economice din regiunea Asia-Pacific (APEC) din Vietnam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe