Taifunul Damrey loveşte Vietnamul: 69 morţi, 30 dispăruţi şi mii de case distruse

În oraşul de coastă Da Nang, autorităţile au mobilizat militari şi rezidenţi pentru lucrările de curăţare a zonei unde se află complexul hotelier care va găzdui liderii summit-ului Forumului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).
Taifunul Damrey provoacă inundaţii în oraşul Hội An, Vietnam
Taifunul Damrey provoacă inundaţii în oraşul Hội An, Vietnam (Fotografie: STR/AFP/Getty Images)

Cel puţin 69 de persoane au murit şi peste 30 de persoane sunt date dispărute, ca urmare a trecerii taifunului Damrey prin Vietnam, au raportat autorităţile locale. Acestea au afirmat că fenomenul meteorologic a lăsat mai multe baraje cu risc crescut de prăbuşire în urma ploilor abundente înregistrate în ţară în ultimele zile.

Autorităţile locale au comunicat că în provincia Khanh Hoa 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit publicaţiei locale Nhan Dan, care a precizat, de asemenea, că 1.480 de case s-au prăbuşit iar alte 119.200 au fost deteriorate grav.

Taifunul a traversat centrul Vietnamului în acest weekend, cu câteva zile înainte de a se deschide summit-ul liderilor din Asia-Pacific (APEC), la care se aşteaptă participarea preşedinţilor Donald Trump, Xi Jinping şi Vladimir Putin.

(accuweather.com)

Ploile abundente şi persistente au inundat căile de acces şi au provocat blocaje în mai multe provincii. De asemenea, un număr mare de culturi şi câmpuri de orez au fost distruse.

Primul ministru vietnamez, Nguyễn Xuân Phúc, a prezidat o întâlnire de urgenţă pentru a analiza măsurile care trebuie luate pentru soluţionarea situaţiei. Miniştrii au avertizat că mai multe baraje sunt la limita capacităţii lor maxime şi au precizat că se va elibera din cantitatea de apă pentru a preveni prăbuşirea acestora, însă, în acest caz, apa ar inunda mai multe supafeţe de teren, relatează miercuri Europa Press.

În oraşul Da Nang - cel mai mare oraş de pe coasta sudică-centrală a Vietnamului, situat la Marea Chinei de Sud - autorităţile au mobilizat militari şi rezidenţii pentru a pregăti zona complexului hotelier care va găzdui liderii summit-ului Forumului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

De asemenea, Phuc a cerut să se facă eforturi pentru a ajuta persoanele din provincia centrală Quảng Nam, şi să se evalueze situaţia în urma inundaţiilor grave. Liderul a subliniat, de asemenea, importanţa mobilizării tuturor forţelor posibile, inclusiv a armatei, a poliţiei şi a organizaţiilor non-profit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură