Trump: Obama a fost în spatele protestelor şi a unor scurgeri de informaţii

Războiul mediatic împotriva lui Donald Trump s-a transformat într-unul dus de activişti care demonstrează în primăriile conduse de republicani, din toată America. Jurnaliştii arată că organizaţiile care orchestrează aceste acţiuni sunt conectate cu Partidul Democrat şi în mod special cu Hillary Clinton, Barack Obama şi George Soros.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA. (Captură Foto)

Într-un interviu cu Fox & Friends difuzat marţi dimineaţa ora locală, preşedintele american Donald Trump l-a învinuit pe predecesorul său Barack Obama pentru protestele desfăşurate împotriva noii administraţii, precum şi, “posibil”, pentru unele scurgeri de informaţii din Casa Albă: “Cred că preşedintele Obama se află în spate, deoarece oamenii săi sunt cu siguranţă în spatele [acţiunilor, n.r]”.

Trump a fost întrebat dacă crede că Obama este responsabil pentru protestele desfăşurate în această lună împotriva primăriilor controlate de republicani:“Se pare că organizaţia sa este destul de implicată în organizarea unora dintre protestele desfăşurate împotriva republicanilor în jurul ţării. Credeţi că preşedintele Obama este în spatele acestora şi, dacă este, atunci este vorba de o încălcare a aşa numitului cod nerostit al preşedinţilor?”

Trump a discutat despre scurgerile de informaţii care i-au stânjenit prima lună în noua sa funcţie: “Nu ştii niciodată ce se întâmplă exact în spatele scenei. Ştii, probabil ai dreptate sau posibil să ai dreptate, dar nu ştii niciodată. Nu! Cred că preşedintele Obama se află în spatele acestei situaţii deoarece oamenii săi sunt cu siguranţă în spatele ei. Şi unele dintre scurgeri provin probabil din acel grup, scurgeri foarte serioase deoarece sunt foarte negative din punct de vedere al securităţii naţionale. Dar, înţeleg, de asemenea, că este vorba de politică. În ceea ce priveşte faptul că el este în spatele acestor lucruri, aceasta este politica. Şi va continua probabil”.

Trump nu a oferit nicio dovadă pentru acuzaţiile sale în materialul video publicat de Fox, deşi websitul FreeBeacon a transmis că un grup fondat de unul dintre membrii echipei lui Hillary Clinton este în spatele 'Proiectului Townhall', care a organizat protestele, şi a cărei adresă este identică cu a unei alte organizaţii aparţinând miliardarului George Soros.

O coaliţie amplă de grupuri, inclusiv Organizing For Action, SEIU, MoveOn.org şi Center for American Progress - majoritatea având legături cu Partidul Democrat - au contribuit la organizarea protestelor în zona primăriilor controlate de Partidul Republican.