Trump: Fiul lui Biden ar trebui să fie anchetat pentru afaceri cu China

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump susţine că Joe Biden şi familia sa ar trebui să fie investigaţi ca urmare a acuzaţiilor unui autor conservator, care a susţinut că fiul acestuia, Hunter Biden, prin firma Rosemont Seneca Partners LLC, a încasat milioane de dolari de la guvernul comunist chinez în cadrul unui acord de afaceri dubios, potrivit publicaţiei americane New York Post.

“Absolut, este o ruşine. Şi apoi el spune că Beijingul nu este un rival al nostru. China este un competitor masiv al nostru. Ei doresc să preia controlul asupra întregii lumi”, a declarat Trump în emisiunea moderatorului Steve Hilton The Next Revolution de la Fox News.

În cartea sa din 2018, “Secret Empires: How the American Political Class Hides Corruption and Enriches Family and Friends”, autorul Peter Schweizer l-a acuzat pe Hunter că a câştigat bani în timp ce Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al SUA, se afla în negocieri cu Partidul Comunist Chinez.

“Vicepreşedintele negocia o serie de probleme foarte sensibile cu chinezii, inclusiv Marea Chinei de Sud, comerţ, transferul de technologie etc. La scurt timp după ce s-au întors în SUA, firma lui Hunter Biden a obţinut un contract cu guvernul chinez în valoare de un miliard de dolari. Nu avem cum să ştim cât a câştigat Rosemont de pe urma acelui contract pentru că nu există niciun fel de cereri de dezvăluire” a acestor informaţii, a scris Schweizer.

Biden şi partenerii săi au negat afirmaţiile lui Schweizer şi l-au acuzat că scrierile sale sunt motivate politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe