Trump admite că în Marea Britanie este “agitaţie”, dar refuză să o susţină pe May

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a refuzat marţi să îşi ofere sprijinul premierului britanic Theresa May, deşi a recunoscut că Marea Britanie este cuprinsă de “agitaţie” după demisia unor miniştri cheie pe motivul planurilor legate de Brexit.

Discutând cu reporteri la Casa Albă, înaintea plecării în Europa, Trump a afirmat că “depinde de cetăţeni” dacă May ar trebui să rămână la putere, potrivit Euronews.

El a adăugat că Boris Johnson, care a demisionat luni din funcţia de ministru de Externe, îi este prieten.

Johnson a demisionat luni după ce guvernul May a anunţat planurile pentru o relaţie comercială apropiată cu blocul după ieşirea Marii Britanii din UE anul viitor, avertizând că Marea Britanie va ajunge o colonie a Uniunii Europene.

Anterior demisionase David Davis din funcţia de ministru pentru Brexit.

În turneul său european din această săptămână, Trump va participa la summitul NATO din Bruxelles, după care va călători în Marea Britanie şi, în cele din urmă în Helsinki, unde se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Trump i-a criticat pe omologii săi din NATO pentru că au plasat pe umerii SUA cea mai mare povară a cheltuielilor alianţei cu apărarea.

“Vor fi momente interesante în Marea Britanie şi, cu siguranţă, vor fi momente interesante la NATO”, a declarat Trump reporterilor la Casa Albă.

“Am NATO, am Marea Britanie, unde situaţia este agitată, şi am întâlnirea cu Putin. Sincer, întâlnirea cu Putin ar putea fi cea mai lejeră”, a adăugat Trump.

Răspunzând întrebărilor reporterilor, preşedintele american a precizat că nu poate spune dacă Putin este prieten sau inamic, dar sigur este un competitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe